Kousky vepřového maso v netradiční koprové omáčce doplněné o hříbky nebo žampiony. Recept Vás příjemně překvapí svou chutí. Nebojte se vyzkoušet kombinaci surovin, která na první pohled není příliš lákavá.
4 porce
příprava 1 hodina
Suroviny
- 600 g vepřové krkovičky
- 2 lžíce sádla
- 1 menší konzerva sterilovaných žampiónů ( můžou být sušené hříbky)
- 1 kelímek kysané smetany
- 2 lžíce hladké mouky
- 2 lžíce nasekaného kopru
- 1 lžíce octa
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Vepřovou krkovici nakrájíme na větší kousky, osolíme, opepříme a vložíme do hrnce na rozehřáté sádlo.
- Hrnec vložíme do trouby a necháme dusit v troubě do měkka.
- Poté dušené maso vytáhneme, šťávu vydusíme na tuk a zaprášíme hladkou moukou, zamícháme a takto si připravíme světlou jíšku.
- Jíšku zalijeme vodou. Zhruba 250 ml a necháme asi 15 minut provařit.
- Poté omáčku přecedíme na maso, přidáme kysanou smetanu, žampiony, nasekaný kopr a dochutíme octem, případně solí.
- Podáváme s houskovým knedlíkem.
Uvařte si také:
- Koprová omáčka s vejcem a knedlíkem
- Koprová polévka s vejcem
- Povidlová omáčka s uzeným masem a knedlíkem
- Vepřové závitky s kysaným zelím a rýží