Jemná smetanová omáčka s chutí po dušených žampionech. Omáčku můžeme podávat s masem, knedlíkem, bramborem, vařeným vejcem.
2 porce
doba vaření 30 minut
Suroviny
- 250 g žampionů
- 1 cibule
- 50 g másla
- 2 lžíce hladké mouky
- 1 kelímek smetany ke šlehání
- plnotučné mléko podle potřeby
- sůl
- 4 ks vařené vejce
- 4 kolečka knedlíku
Postup přípravy
Žampiony si opláchneme a nakrájíme na plátky.
- V hrnci si rozpustíme máslo a zpěníme na něm na kostičky nakrájenou cibuli.
- Přidáme plátky žampionů a chvíli orestujeme.
- Zaprášíme moukou, osmahneme a zalijeme smetanou.
- Necháme provařit zhruba 15 -20 minut.Pokud nám omáčka zhoustne víc než by jsme chtěli, rozředíme mlékem.
- Dochutíme solí.
- Můžeme podávat s vařeným vejcem a knedlíkem.
Doporučujeme také:
- Výbornou chuťovku, kterou jsou plněné žampiony
- Koprová omáčka s vejcem a knedlíkem
- Fazolové lusky na smetaně, vařené vejce, brambor
- Cibulová omáčka, brambor, vařené vejce