Valašské škračky jsou krajovou specialitou, kterou si můžete dát jako předkrm nebo hlavní jídlo.
2 porce
doba vaření 20 minut
Suroviny
- 150 g kuřecích jater
- 1 ks cibule
- 4 vejce
- 1lžíce sádla
- Sůl podle chuti
- Pepř podle chuti
- Špetka kmínu celého
- Špetka majoránky
Postup přípravy
- Očištěné játra si nakrájíme na kousky.
- V pánvi si rozehřejeme sádlo a zpěníme na něm cibulku nakrájenou na kostičky.
- Vložíme játra, opepříme, okmínujeme a posypeme majoránkou, restujeme zhruba 15 minut.
- Přidáme rozkvedlané vejce, mícháme do ztuhnutí vajec.
- Osolíme
- Podáváme s pečivem, doplnit můžeme zeleninou.
Doporučujeme:
- Vepřová játra na roštu s opečenými brambory
- Restované kuřecí játra s opečenými brambory
- Vepřové závitky s kysaným zelím a rýží
- Krkovice na medu a hořčici s pečenými brambory
- Nejchutnější francouzské brambory se zeleninou