Zeleninové lečo s párkem je výborná letní večeře, ale můžete si jej dát i k obědu. Pochutnáte si, to vám garantuji.
Suroviny
- 6 letních paprik
- 6 rajčat
- malý rajský protlak
- 2 cibule
- 4 vejce
- olej
- sůl
Postup přípravy
Cibuli nakrájíme na hrubo, zelené papriky oškrábeme škrabkou a rajčata spaříme. Uřízneme konec u stopky a nařízneme z druhé strany do kříže. Po 2 minutách ve vroucí vodě slejeme a nalejeme studenou – necháme asi 5 minut.
Oškrábanou papriku nakrájíme a rajčata také, spíše na větší kousky.
Ve větší pánvi či hrnci rozehřejeme olej (sádlo) a cibuli povaříme asi 2-3 minuty a mírně osolíme. Zvýšíme plamen (teplotu) a přidáme papriky. Ty opékáme 3-5 minut a poté přidáme malý rajský protlak. Asi minutu mícháme.
Přidáme rajčata, necháme asi 15 min. povařit na mírném plameni. Ke konci přidáme nakrájená kolečka párků a asi 2 minuty povaříme.
Vejce si rozklepneme do misky a vidličkou rozšleháme.
Lečo vypneme a vejce vlijeme do leča a mícháme 1-2 minuty, než se řádně rozmíchají.
Zeleninové lečo bude jemnější než se smaženými vajíčky.
Dle chuti dosolíme a podáváme nejlépe s chlebem.
Doporučujeme:
- Francouzské brambory se zeleninou
- Brokolicové placky s uzeným masem
- Plněné žampiony – výborná chuťovka
- Dýňové kroupoto s tuňákem a ratatouille