Mozeček z květáku s vejci a brambory, to je rychlé, levné jídlo a určitě i velmi vhodné pro děti. Uvařte si jej také, recept je tu.
Suroviny
- 1 květák
- 4 vejce
- 2 cibule
- olej na smažení
- 0,5 kg brambor
Postup přípravy
Ve velkém hrnci uvaříme vodu, tuto osolíme. Mezitím si nakrájíme květák na růžičky a až se bude voda vařit, ty do hrnce vložíme.
Osobně mám rád květák, který není moc měkký, takže v průběhu vaření toto kontrolujte, obvykle stačí povařit jen 10 minut.
Současně, když se vaří květák, vařím i brambory, vyjde to časově podobně.
Potom, co se květák uvaří, vodu slijte a nechte vystydnout. Poté jej rozmačkejte třeba vidličkou nebo podobným nástrojem, jako když děláte bramborovou kaši. Ale pozor, abyste jej nerozmačkali moc 🙂
Dále si rozmíchejte v mističce vajíčka, ta poté vlijete na květák na pánvi.
Pánev rozehřejeme, přilijeme 2 lžíce oleje a vložíme na kostičky nakrájenou cibuli. Až bude do zlatova osmažená, přidáme květák a zajijeme rozmíchanými vajíčky. Řádně zamícháme a po několika minutách je hotovo.
Mozeček květák podáváme s bramborem.
Variant, jak jej vylepšit, je několik. Zkuste mozeček zapečený v troubě, se sýrem, se slaninou nebo šunkou.
Související recepty:
- Smažený květák s bramborem
- Klasická květáková polévka bez mouky
- Kuřecí čína se zeleninou a rýží
- Hamburger z mletého masa