Celerovo jablečný salát s ořechy je nejlepší se smetanou, přesně tak, jak jej děláme doma. Je zdravý a osvěžující.
Suroviny
- 2 jablka
- 4-5 stonků řapíkatého celeru
- třtinový cukr
- 1 zakysaná smetana
- vlašské ořechy
- citronová šťáva
Postup přípravy
- Jablka oloupeme a nakrájíme na kostičky.
- Přendáme do mísy a zakapeme citr. šťávou.
- Podle kyselosti jablek upravíme poměr cukru, který nasypeme do mísy na smetanu.
- Stejně nadrobno nakrájíme očištěný a omytý celer. Můžeme škrabkou oškrábat velké stonky.
- Vše řádně promícháme.
- Nakonec přidáme vlašské ořechy, které přepůlíme nebo nasekáme, ale ne moc nadrobno.
- Necháme odležet v chladu a podáváme.
Vyzkoušejte také: Klasický mrkvový salát s citronem
Tip: Můžete jej vyzkoušet i s jogurtem a ananasem.
Recept č.2 – Celerový salát s majonézou
Složitost: jednoduché.
Suroviny:
- Sklenice jemně strouhaného celeru v láku
- středně velká konzerva kukuřice – 400 gr
- konzerva ananasu – raději plátky
- 20 dkg vepřové šunky
- 4 vejce natvrdo
- majonéza – 420 ml, může být odlehčená, jogurtová nebo klasika
- pórek – stačí asi 10 cm
- 20 dkg tvrdého sýry
Postup přípravy:
- Veškeré ingredience podle seznamu vrstvíme do mísy, celer dáme i s 1/3 láku, zbytek láku vylijeme.
- Kukuřici scedíme, ananas nasekáme nadrobno, šunku nastrouháme nahrubo, také vejce nasekáme, majonéza, pórek nakrájíme velmi najemno a poslední vrstvu tvoří najemno nastrouhaný sýr.
- Nemícháme, necháme odležet do druhého dne takto navrstvené.
- Druhý den promícháme a můžeme servírovat.
Už jste ochutnali i tyto saláty?
- Okurkový salát s octovou zálivkou
- Bramborový salát s majonézou
- Těstovinový salát s tuňákem a vejcem
- Ledový salát se sladkokyselou zálivkou
- Chřestový salát s jablkem a zakysanou smetanou