Kdo by neměl rád knedlo, zelo, vepřo? Co tak zkusit o trochu zdravější variantu. Děti pečené kuře milují a když ho upečete na způsob knedla, zela, vepřa, bude chutnat i ostatním.
4 porce
Doba přípravy je 90 minut
Suroviny
• 4 ks kuřecích stehen
• 200 g anglické slaniny
• 2 stroužky česneku
• Sůl podle chuti
• 2 špetky celého kmínu
• 1 ks cibule
• 800 g kysaného zelí
• 4 plátky másla
• 2 lžíce cukru
• 4 porce knedlíků
Postup přípravy
• Stehna si opláchneme, osolíme, potřeme prolisovaným česnekem a posypeme kmínem.
• Kysané zelí si překrájíme na menší kousky (zelí neproplachujeme).
• Vložíme zelí do pekáče a přidáme na kostky nakrájenou slaninu. Promícháme.
• Na zelí naskládáme stehna, posypeme nakrájenou cibulí.
• Na každé stehno dáme kousek másla.
• Vložíme do trouby a pečeme při teplotě 180 stupňů asi jednu hodinu. Tak, aby maso bylo úplně měkké.
• Zelí podle chuti osladíme.
• Podáváme s knedlíkem.
Další recepty, jak si udělat kuře:
- Výborné pečené kuře na jablkách s rýží
- Pečené kuře na másle s bramborem
- Kuře na paprice na smetaně
- Kuře na pomerančích a zázvoru s rýží