Nejlepší je domácí lososová pomazánka na jednohubky, ale jak se dočtete v tomto receptu, výborně chutná i na křupavé bagetce.
Doba přípravy 15 min + vychladnutí
Porcí 1-1/4 šálků
Suroviny
- 1 ks odtučněného krémového sýra
- 2 polévkové lžíce nasekaného zeleného chili
- 1-1/2 čajové lžíce citronové šťávy
- 2 cibule, nasekané
- 2 ks uzeného lososa
- nakrájenou francouzskou bagetku
Postup přípravy
- V malé misce smícháme krémový sýr, zelené chili, citronovou šťávu a půlku cibule.
- Naporcujeme lososa na drobné proužky či kostičky a v mícháme do sýrového krému.
- Dáme do lednice, přikryjeme a necháme aspoň 2 hodiny před servírováním.
- Zbytek nakrájené cibule dáme na vršek pasty do misky.
- Servírujeme s opraženou bagetkou na plátky.
Nutriční hodnoty
3 polévkové lžíce (spočítáno bez bagety): 107 kalorií, 8g tuku (5g přírodního tuku), 29mg cholesterolu, 246mg sodíku, 2g karbohydrátů(1g cukru, 0 vlákniny), 6g proteinů.
Související recepty:
TIP:
- Koprová polévka s vejcem
- Jednoduchá salámová pomazánka
- Vajíčkovo ředkvičková pomazánka
- Mrkvová pomazánka se sýrem