Filé s batáty


Pokud máte rádi ryby a také tyto netradiční brambory, pak je pro vás tento jednoduchý recept jako stvořený.

Složitost: jednoduché
Doba přípravy: 30 minut

Suroviny

  • 200 g filé z tresky
  • 1 ks batátu
  • 2 ks cibule
  • 2 stroužky česneku
  • trocha másla
  • sůl, pepř, kmín
  • bylinky podle chuti (tymián, oregáno, saturejka)

Postup přípravy

  1. Cibuli nakrájíme na měsíčky, česnek na plátky a batát na kostečky.
  2. Cibuli s česnekem opečeme na másle, přidáme batáty a opékáme na mírném ohni do změknutí. Dochutíme solí.
  3. Filé osolíme, opepříme, posypeme kmínem a bylinkami.
  4. Na pánvi si rozehřejeme máslo a filé na něm opékáme 10-15 minut.
  5. Batátovou přílohu můžeme jíst i samostatně jako lehké bezmasé jídlo.
Filé s batáty
Filé s batáty

Související recepty: