Zapečené tortily s masem jsou velká chuťovka. Mohou být s hovězím, jak popisuje recept, ale velmi chutné jsou i s kuřecím.
Doba přípravy: 45 minut
Složitost přípravy: jednoduchá
Suroviny
- 4 ks pšeničné tortilly
- 300gr mletého hovězího masa
- 1 kelímek smetany na vaření
- 2 celá rajčata
- 100gr sýru čedar
- 1 konzerva kukuřice
- 2ks větších žampionů
- bazalka
- sůl
- pepř
- olivový olej
Postup přípravy
- Připravíme se 2 misky na zapékání (nejlépe čtvercového tvaru), vymažeme je olejem, předehřejeme troubu na 180 stupňů
- Hovězí mleté maso smícháme se špetkou pepře, bazalky a osolíme
- Na pánvi maso orestujeme maso s olivovým olejem a přidáme cca 3 polévkové lžíce kukuřice, ke konci podusíme
- V hrnci vaříme omáčku – kelímek smetany, nastrouhaný čedar, nakrájená rajčata a zbytek kukuřice, dle chuti osolíme (můj tip- před vařením omáčky rozmixuji tyto ingredience ručním šlehačem, příp.v mixéru), omáčku vaříme tak dlouho, dokud se čedar nerozpustí, poté necháme odležet
- Tortilly nahřejeme v mikrovlnné troubě (přikrité víkem a lehce pokapané vodou) cca 10 vteřin, aby změkly
- Do každé misky na dno položíme tortillu tak, aby bylo celé dno pokryté a zároveň přilnula k okrajům misky- tedy vytvoříme z ní mističku na náplň
- Do ,,tortillové mističky” nalejeme omáčku, do které přimícháme masovou směs, to celé zakryjeme druhou tortillou tak, aby omáčka nevytekla (opět jsou okraje misky a povrch zakryty), navrch přidáme žampion
- Povrch potřeme olejem a dle chuti dozdobíme
- Celé zapékáme v troubě cca 15-20 min ,,dozlatova ”
Podobné recepty:
- Domácí kuřecí gyros v tortile s opečenými bramborami
- Chilli Con Carne s hovězím masem
- Domácí tacos s trhaným kuřecím masem
- Sýrová roláda v tortille