Tofu s červeným zelím a bramborovým knedlíkem sice není taková klasika jako svíčková se šesti, ale kdo se chce stravovat zdravě, ten recept jistě využije.
Doba přípravy: 60 minut
Náročnost: pokročilé
4 porce
Suroviny
- 360 gramů uzeného tofu
- 1 sklenici červeného sterilizovaného zelí
- 1 sáček kysaného červeného zelí
- 500 ml cca vody
- 2 velké cibule
- 50 ml oleje
- 20 gramů mouky
- Kmín
- Sůl
- Cukr
- Bramborový knedlík
Postup přípravy
- Scedíme zelí jak kysané tak sterilizované a vložíme společně do hrnce. Zalijeme vodou, tak aby bylo zelí zcela ponořené, a necháme přijít k varu.
- Zelí osolíme, přidáme kmín (asi 2 lžíce) a necháme vařit za mírného varu do změknutí zelí. Trvá kolem 20 minut.
- Vodu ze zelí necháme postupně vyvařovat, nezakrýváme pokličkou.
- Na pánvi si dozlatova opečeme najemno nakrájenou cibulku.
- Poté co je osmažená zaprášíme cibulku moukou a vytvoříme jíšku.
- Jíšku přidáme do zelí a pořádně zamícháme.
- Zelí ochutnáme a můžeme přisolit, podle chuti můžeme zelí přisladit cukrem.
- Tofu rozkrojíme na dvě půlky po delší straně a oprančíme z obou stran na sucho.
- Bramborový knedlík můžeme připravit domácí, nebo si koupit sáčkovou variantu, či již v obchodě připravený.
Související:
- Brokolicová kaše s žampiony
- Snídaňová kaše z kešu ořechů
- Quinoa s míchanými vajíčky
- Batátové placičky s lososem, domácí majonézou a zeleninou
- Zeleninový salát s tofu