Hranolky z celeru s krůtím masem jsou nejen chutný oběd, ale i na večeři. Vyzkoušejte tento recept, pochutnáte si.
Suroviny
- krůtí maso
- celer
- sůl
- oregano
- grilovací koření
- olej
- zelenina jako příloha
Postup přípravy
- Krůtí maso se nakrájíme na kostky, osolíme a na oleji orestujeme do měkka.
- Celer oloupeme a nakrájíme na kousky velikosti hranolek. Vložíme do mísy, osolíme, pokapeme olejem, přidáme grilovací koření a oregáno a promícháme. Koření se může použít libovolné.
- Na plech vyložený pečícím papírem vyskládáme celerové hranolky a pečeme v troubě na 200 – 220C asi 30 minut. Ochutnáme. Pak můžeme ještě dochutit solí.
- Jako přílohu použijeme zeleninu např. rajče, okurek.
- Celerové hranolky s dipem jsou vhodné i jako lehčí večeře , např. Riccota dochucená pažitkou, zelenou petrželkou, koprem nebo podle chuti.
Související recepty:
- Těstoviny se šunkovou omáčkou
- Masové kuličky s rýží
- Dančí guláš na červeném víně
- Americké brambory s česnekovým dipem