Nepečený jablečný dortík s pudinkem, piškoty a rybízem


Nepečený jablečný dezert s piškoty, pudinkem a čerstvým ovocem (nejlepší je rybíz nebo maliny) vám bude chutnat hlavně v létě, ale samozřejmě si jej můžete dát i po znytek roku.

Suroviny

  • dětské piškoty
  • 1 kg nastrouhaných jablek
  • 2 vanilkové pudinky
  • 250 ml studené vody
  • 2 lžíce cukru krupice
  • šťáva z půl citronu
  • ovoce čerstvé nebo kompotované / rybíz, maliny atd. /

Postup přípravy

  1. Jablka oloupeme a nastrouháme, podlijeme vodou a společně s cukrem povaříme, aby vzniklo řidší pyré.
  2. Pudinky rozmícháme ve 250 ml studené vody, vlijeme do pyré a povaříme do zhoustnutí. Přidáme šťávu z půl citronu.
  3. Připravíme si misky a vrstvíme, na dno trochu pyré, dále vrstvu piškotů, nasypeme trochu ovoce, znovu pyré, piškoty a ovoce a poslední vrstva pyré. Necháme v ledničce ztuhnout. Vyklopíme na talířky a dozdobíme ovocem.
  4. Místo cukru krupice můžeme použít na oslazení med, javorový sirup.
  5. Z tohoto množství je asi 6 misek.
Jablečný dezert s piškoty a rybízem
Nepečený jablečný dortík s pudinkem, piškoty a rybízem

Podobné recepty: