Nepečený jablečný dezert s piškoty, pudinkem a čerstvým ovocem (nejlepší je rybíz nebo maliny) vám bude chutnat hlavně v létě, ale samozřejmě si jej můžete dát i po znytek roku.
Suroviny
- dětské piškoty
- 1 kg nastrouhaných jablek
- 2 vanilkové pudinky
- 250 ml studené vody
- 2 lžíce cukru krupice
- šťáva z půl citronu
- ovoce čerstvé nebo kompotované / rybíz, maliny atd. /
Postup přípravy
- Jablka oloupeme a nastrouháme, podlijeme vodou a společně s cukrem povaříme, aby vzniklo řidší pyré.
- Pudinky rozmícháme ve 250 ml studené vody, vlijeme do pyré a povaříme do zhoustnutí. Přidáme šťávu z půl citronu.
- Připravíme si misky a vrstvíme, na dno trochu pyré, dále vrstvu piškotů, nasypeme trochu ovoce, znovu pyré, piškoty a ovoce a poslední vrstva pyré. Necháme v ledničce ztuhnout. Vyklopíme na talířky a dozdobíme ovocem.
- Místo cukru krupice můžeme použít na oslazení med, javorový sirup.
- Z tohoto množství je asi 6 misek.