Pečená krkovice s červeným zelím a br. knedlíkem


Krkovice na zelí s bramborovým knedlíkem bude chutnat všem milovníkům vepřového masa. Pokud mezi ně také patříte, dobrou chuť.

4 porce

Suroviny

  • 1Kg vepřové krkovice v celku
  • 5 větších cibulí
  • 2 sklenice červeného zelí
  • bramborový knedlík
  • sůl
  • pepř
  • olej
  • mouka hladká
  • ocet
  • cukr
  • česnek

Postup přípravy

Maso

  1. Krkovici osolíme, opepříme a očesnekujeme.
  2. Do pekáče nakrájíme 2 cibule, vložíme krkovici a podlijeme.
  3. Pod poklicí pečeme na 180°C /40min a potom 160°c cca 60 minut, do měkka.
  4. Než maso budeme krájet necháme ho půl hodinky vychladnout.

Zelí

  1. Sklenice vyklopíme do hrnce a vaříme.
  2. Osolíme, opepříme, podle chuti přidáme ocet a cukr.
  3. Až je zelí měkké zahustíme jej cibulovou jíškou, kterou postupně vmícháme do zelí.

Cibulová jíška

  1. Osmažíme cibulku ve větším množstvím oleje přidáme 4 lžíce hladké mouky a ještě minutu smažíme.
  2. Podáváme s bramborovým knedlíkem a zdobíme vídeňskou cibulkou.
  3. Dobrou chuť.
Pečená krkovice s červeným zelím
Pečená krkovice s červeným zelím

Související recepty: