Asi každý, kdo má rád krůtí maso, si tento velmi chutný pokrm musí zamilovat. Ochutnejte jej s bramborem nebo netradičně s dýní.
Suroviny
Na 4 porce
- 600g krůtí prso
- jedna klobáska pikantní
- mrkev
- řapíkatý celer
- sůl
- pepř
- olej
- bylinkové pesto
- 1Kg brambor nebo dýně jako příloha
Postup přípravy
- Krůtí prso naporcujeme na menší kousky cca 150g na porci. Tenkým nožem do něj uděláme díry a vkládáme do nich klobásky, nebo zeleninu (sirovou), nebo obojí. Prso osolíme a opepříme.
- Takto připravené kousky masa opečeme na rozpálené pánvi s olejem minutu z každé strany a následně dopečeme v troubě na 160 stupňů 18 minut.
- Při servírování rozkrájíme na tenké plátky a ozdobíme bylinkovým pestem.
- Vhodná příloha je brambor nebo dýně pečené v troubě.
- Brambory 180°C/30 min a dýně 180°C/15 minut.