Čínská kuřecí směs se zeleninou, kterou najdeme v našich zahrádkách. Výborná je s cuketou, rajčaty, česnekem, červenou paprikou. Maso je měkké, šťavnaté. Čína s rýží lze podávat můžeme s různými druhy rýže.
2 porce
Doba přípravy 40 minut
Suroviny
- 300 g kuřecího masa
- 2 lžíce rostlinného oleje
- 2 lžíce bramborového škrobu ( solamyl)
- Sůl podle potřeby
- Pepř podle potřeby
- ½ lžičky kari koření
- Špetka sušeného zázvoru
- ½ lžičky grilovacího koření
- 1 ks vejce
- 1 ks červená cibule
- 1 ks červená paprika
- 4 listy čínského zelí
- 1 ks malá cuketa
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce sójové omáčky
- 2 porce vařené rýže
Postup přípravy
- Maso si opláchneme, nakrájíme na kostky a vložíme do misky.
- Přidáme vejce, jednu lžíci oleje, škrob a všechno koření.
- Promícháme a necháme chvíli odležet.
- Mezitím si můžeme očistit a nakrájet všechnu zeleninu na nudličky společně s cibulí a česnekem.
- V pánvi si rozehřejeme olej a maso na něm zprudka opečeme.
- Přidáme všechnu zeleninu, krátce restujeme tak, aby nám zelenina zůstala křupavá.
- Pokud je potřeba můžeme podlít trochou vody.
- Dochutíme podle vlastní chutě, můžeme přidat sójovou omáčku.
- Podáváme s vařenou rýží.
Podobné recepty:
- Kuskus se zeleninou a kuřecím masem
- Rizoto s kuřecím masem a zeleninou
- Domácí kuřecí gyros v tortile s opečenými bramborami
- Zeleninový salát s kuřecím masem