Bílá vinná klobása pečená v troubě je klasické vánoční jídlo, ale když si ji nechcete dát s bramborovým salátem, můžete ji upéct v podstatě kdykoliv. Prý chutná dobře i se zelím nebo se smetanou.
Suroviny
- vinné klobásy (1-2kg)
- hl.mouka
- příloha brambory, br. kaše
Jak připravit vinnou klobásu
Vinnou klobásu umyjeme, osušíme a obalíme v hladké mouce. Na pečící papír je rozložíme tak, jak jsme je zatočili do „zavináče“ a je možno je pokapat trochu olejem (ale není to nutné).
Jak ji dlouho péct
Peče se na 170C asi 10 minut, poté je během pečení otočíme a za dalších 10-15m máme hotovo.
Další možnosti, jak ji také udělat
- na grilu
- na pánvi
- obalovaná v těstíčku
- v listovém těstě
- v trojobalu
Na těchto jídlech si také pochutnáte:
- Losos se špenátem a brambory s tymiánem
- Pečené rybí filé s bramborovou kaší
- Smažená krkovička s bramborovým salátem
- Smažené kuřecí řízky s bramborovou kaší