Cibulový koláč je připravený z listového těsta a proto je jeho příprava velmi snadná. Pokud nemáme příliš mnoho času, doporučuji zvolit listové těsto rozválené už z obchodu, které je srolované na pečícím papíře.
8 porcí
Doba přípravy je 50 minut
Suroviny
- 275 g listového těsta
- 2 lžíce rostlinného oleje
- 100 g pikantní uzeniny
- 4 ks cibule
- 150 g nastrouhané goudy
- 1 kelímek zakysané smetany
- 3 vejce
- Sůl podle chuti
- Pepř podle chuti
- 4 snítky čerstvého tymiánu
- 4 kousky jarní cibulky
Postup přípravy
- Formu na pečení si vymažeme, vyložíme rozváleným listovým těstem tak, abychom měli vyvýšené okraje na horní okraj formy.
- Rozehřejeme troubu na 180 stupňů a krátce asi 5 minut necháme těsto zapéct. Poté vytáhneme.
- V pánvi si rozehřejeme olej a opražíme na něm na nudličky nakrájenou uzeninu společně s kousky cibule.
- Směs osolíme, opepříme, přidáme tymián a nasekanou jarní cibulku.
- Směs přendáme na těsto.
- Posypeme nastrouhaným sýrem.
- Vejce si rozšleháme s kysanou smetanou a vlijeme na směs.
- Vrátíme zpět do trouby a pečeme do zlatova. Zhruba 20-30 minut.
- Koláč můžeme podávat teplý i studený.
Podobné recepty:
- Dobrý slaný závin jako pizza
- Slaný štrůdl z listového těsta
- Jednoduchý koláč s jablky
- Koláč s řeckým jogurtem