Velmi jednoduchý salát, který je hotový během pár minut. Můžete ho doplnit o čerstvé pečivo (domácí chleba či housky), toust nebo tortillu a můžete podávat jako hlavní chod.
1 porce
Doba přípravy 10 minut
Suroviny
- 1 hlávka hlávkového salátu
- 1 hrst čerstvé rukoly
- 1 hrst listového špenátu
- 1 hrst dubáčku
- 2 plátky vepřové šunky od kosti
- 1 vejce
Dresink
- 1 lžíce bílého jogurtu
- 1 lžíce majonézy
- 1 lžíce nasekaného čerstvého kopru
- Špetka soli
- Špetka cukru
- Trocha citrónové šťávy
Postup přípravy
- Hlávkový salát si rozebereme na lístky a dobře umyjeme.
- Vložíme do mísy.
- Ostatní saláty si také dobře opláchneme a přidáme do mísy.
- Lehce promícháme a rozprostřeme na talíř.
- V misce si smícháme jogurt, majonézu, kopr, cukr, citrónovou šťávu, sůl a umícháme dresink.
- Salát dresinkem přelijeme a ozdobíme plátky šunky.
- Na plotnu si postavíme hrnec s horkou vodou a přivedeme k varu.
- Jakmile nám voda vaří, mícháme vodu lžící aby se nám vytvořil vír a vklepneme do něj vejce.
- Necháme projít varem a hrnec odstavíme.
- Chvíli necháme dojít asi tak 1 minutu.
- Poté přendáme na salát, rozkrojíme, ozdobíme čerstvým koprem a můžeme podávat.
Související recepty:
- Tradiční mrkvový salát s citronem
- Okurkový salát se zálivkou s octem
- Celerovo jablečný salát s ořechy
- Salát z ledového salátu se sladkokyselou zálivkou