U nás ve městě je indická restaurace, kde jsme si oblíbili tamní rajčatovou polévku, která není ta samá, jako ta česká, obsahuje více koření a díky tomu je její chuť skvělá. Připravte si ji také doma podle tohoto receptu, rozdíl skoro nepoznáte.
Suroviny
- 1 cibule
- 2 česnekové stroužky
- 150-200g červené čočky
- 1,5 litru vody nebo vývaru
- 1 plechovka rajčat (400g)
- Sůl
- Pepř
- Kari
- Pasta garam masala
- Koriandr čerstvý (možno i koření)
Postup přípravy
- Osmahneme cibulku a česnek nakrájené na kostičky, přidáme všechno koření (kari pastu, pokud nemáme stačí koření kari) garam masalu, případně sušený koriandr.
- Přidáme i čočku a osmahneme 2-5 minut.
- Zalijeme vodou či vývarem plechovku rajčat a povaříme 15-20 minut.
- Na závěr posypeme čerstvým koriandrem.
Naše další polévky:
- Mrkvová polévka se zázvorem a kokosovým mlékem
- Rajská polévka s těstovinovou rýží
- Řepová polévka
- Rajčatová polévka z čerstvých rajčat