Apple crumble – jablečný krambl z ovesných vloček je zdravý. Chutný je také švestkový, rebarborový, jahodový, hruškový, meruňkový nebo borůvkový. Je to výborná FIT teplá večeře a pokud vám zbyde, tak klidně i studený k snídani.
Suroviny
Náplň
- 4 jablka – větší, kyselejší, nakrájené na kostky
- 2 lžíce hnědého cukru
- 50g hrozinek (nejlépe namočených v rumu)
- 1 lžíčka skořice
Drobenka, kterou toto zakryjeme
- 175g hladké mouky
- 110g hnědého cukru
- 2 lžíce ovesných vloček
- 50g pekanových ořechů – nasekaných
- 110g másla
- 1 žloutek
Ozdoba
- Zakysaná smetana
Postup přípravy
- Troubu předehřejeme na 190C, jablka oloupeme (ale nemusíme), nakrájíme, zasypeme skořicí v míse a přidáme cukr a rozinky.
- Forma větší nebo menší (1 forma minimálně 25cm). Tu vymažeme máslem a přendáme do ní směs.
- V jiné misce smícháme ingredience na drobenku a nasypeme na vrstvu jablek.
- Urovnáme a pečeme 30-35 minut až bude drobenka dozlatova opečená.
- Zdravý crumble necháme 10 minut vychladnout a mezitím připravíme zakysanou smetanu (Když jsou jablka kyselá, smetanu dochutíme lžící tekutého medu).
Související recepty:
- Domácí ovesná (vločková) kaše s broskvemi
- Zdravá granola s medem
- Snídaňová kaše bezobilná
- Zdravá pizza z jogurtu, tvarohu a ovesných vloček