Pizza závin z listového těsta je dobrota hlavně k večeři. Mohou vám pomoci děti a každý si přidám ingredience které má rád.
Suroviny
- mražené těsto na pizzu
- zelenina
- kečup
- olivový olej
- koření na pizzu
- šunka
- plátkový sýr
- 1 vejce
- sezam
Postup přípravy
- Těsto vyndáme z lednice a necháme povolit (jako listové).
- Rozbalíme, pokapeme oliv. olejem, kečupem. Můžeme přidat cokoliv, co si na pizzu dáváte.
- Na kečup dáme koření a poklademe šunku, sýr (může být i mozzarella) a i zeleninu jako třeba rajčata, ale to je u nás doma spíše jako salát – příloha.
- Zatočíme, přeložíme, podobně jako štrůdl. Rozmíchaným vajíčkem potřeme a posypeme sezamem.
- Pečeme na 180C přibližně 10-15 minut.
Náplně
Recepty na slané záviny lze přizpůsobit podle chuti. Každý má rád něco jiného.
Klasika je se šunkou a sýrem (mozzarellou), ale vyzkoušejte je třeba i tyto:
- se špenátem
- se kysaným zelím
- se anglickou slaninou
- s balkánským sýrem
- s nivou
- se zakysanou smetanou
- s kuřecím masem
- s mletým masem
Doporučujeme:
- Slaný štrůdl z listového těsta
- Zapečené párečky v listovém těstíčku
- Ayran – turecký nápoj z jogurtu, vody a soli
- Slané palačinky se šunkou a sýrem