Snadný recept na přípravu amerických brambor. Brambory jsou okořeněné pikantním kořením a tymiánem. Podáváme s česnekovým dipem. Nejlepší podávat je se zeleninovým salátem jako večeři nebo můžeme použít jako přílohu.
4 porce
Doba přípravy 50 minut
Suroviny
- 1 kg brambor
- 4 lžíce rostlinného oleje
- 1 lžíce mleté sladké papriky
- 1 lžíce sušeného tymiánu
- ½ lžičky chilli koření
- 1 lžička sušeného česneku
- Sůl podle potřeby
- Pepř podle potřeby
Dip
- 8 lžic bílého tučného jogurtu
- 4 lžíce majonézy
- 3 stroužky česneku
- Sůl podle potřeby
- Pepř podle potřeby
Postup přípravy
- Brambory ve slupce pořádně vydrhneme pod tekoucí vodou.
- Nakrájíme na měsíčky a vložíme do misky.
- Přidáme sůl, pepř, sušený česnek, mletou papriku, chilli koření, tymián a olej.
- Vše dobře promícháme a vysypeme na plech vyložený pečícím papírem.
- Vložíme do trouby rozehřáté na 180 stupňů a pokud vás zajímá, jak dlouho se pečou, tak je pečeme 30-40 minut.
- Než se brambory upečou připravíme si dip.
- V misce smícháme jogurt s majonézou.
- Osolíme, opepříme, prolisujeme česnek, promícháme a necháme v lednici odležet.
- Hotové křupavé dozlatova upečené brambory podáváme s dipem.