Americké okurky


Americké okurky jsou velmi ostré, kořeněné chuti. Hodí se jako doplněk ke grilovanému masu, do hamburgerů ale i jako doplněk k rybám. Při nakládání je můžeme krájet na kolečka, kdo má raději může je nastrouhat. Použít můžeme jak nakládačky, tak i salátové okurky.

6 sklenic

Doba přípravy je 3 hodiny a 40 minut

Suroviny

  • 5 kg okurek
  • 800 g cibule
  • 3 lžíce soli

Nálev

  • 600 ml octa
  • 400 ml cukru krupice
  • 1 lžička mletého černého pepře
  • 1 lžička chilli
  • 1 lžička kari koření

Postup přípravy

  • Okurky dobře omyjeme a nakrájíme na kolečka.
  • Přidáme na kolečka nakrájenou oloupanou cibuli a sůl.
  • Promícháme a necháme 3 hodiny odležet.
  • V hrnci si svaříme suroviny na nálev. Vše smícháme a přivedeme. K varu. Necháme přejít varem, odstavíme a necháme vychladnout.
  • Odležené okurky pořádně rukama vymačkáme.
  • Zalijeme studeným nálevem, dobře promícháme a plníme do čistých sklenic.
  • Sterilujeme 20 minut při teplotě 80 stupňů.
  • Necháme vychladnout a můžeme hned konzumovat.
Nejlepší americké okurky
Nejlepší americké okurky

Související recepty: