Americké okurky jsou velmi ostré, kořeněné chuti. Hodí se jako doplněk ke grilovanému masu, do hamburgerů ale i jako doplněk k rybám. Při nakládání je můžeme krájet na kolečka, kdo má raději může je nastrouhat. Použít můžeme jak nakládačky, tak i salátové okurky.
6 sklenic
Doba přípravy je 3 hodiny a 40 minut
Suroviny
- 5 kg okurek
- 800 g cibule
- 3 lžíce soli
Nálev
- 600 ml octa
- 400 ml cukru krupice
- 1 lžička mletého černého pepře
- 1 lžička chilli
- 1 lžička kari koření
Postup přípravy
- Okurky dobře omyjeme a nakrájíme na kolečka.
- Přidáme na kolečka nakrájenou oloupanou cibuli a sůl.
- Promícháme a necháme 3 hodiny odležet.
- V hrnci si svaříme suroviny na nálev. Vše smícháme a přivedeme. K varu. Necháme přejít varem, odstavíme a necháme vychladnout.
- Odležené okurky pořádně rukama vymačkáme.
- Zalijeme studeným nálevem, dobře promícháme a plníme do čistých sklenic.
- Sterilujeme 20 minut při teplotě 80 stupňů.
- Necháme vychladnout a můžeme hned konzumovat.