Domácí poctivý sulc je opravdovou pochoutkou. Maso zalité silným masovým vývarem a dokonale ztuhlé z lednice. Můžete přidávat zeleninu podle libosti. Podáváme ho s cibulí, octem, správně opepřený a doplněný o čerstvé pečivo.
Asi 10 porcí
Doba přípravy je 3 hodiny vaření a 12 hodin tuhnutí
Suroviny
- 1 ks vepřového kolena
- 1 kg vepřové plece
- 2 ks vepřových nožiček
- Sůl podle potřeby
- 15 kuliček celého pepře
- 10 kuliček nového koření
- 5 stroužků česneku
- 2 hrsti majoránky
- 2 ks cibule
Postup přípravy
- Všechno maso opláchneme a vložíme do velkého hrnce.
- Přidáme oloupanou cibuli vcelku, stroužky česneku taky vcelku.
- Vložíme všechno koření a přivedeme k varu.
- Vaříme na mírném plamenu do změknutí. Může trvat 2-3 hodiny.
- Postupně měkké maso vyjmeme, obereme a nakrájíme na kousky.
- Maso vložíme do klasického pekáče. (formy, misek..)
- Kůže nakrájíme na drobno a přidáme k masu.
- Vývar si dochutíme podle chuti a přes sítko nalijeme na maso.
- Necháme vychladnout a poté vložíme do lednice, kde bude asi 12 hodin tuhnout.
- Po ztuhnutí podáváme s cibulí, octem a čerstvým pečivem.