Zázvorový likér – domácí zázvorovice


Zázvorový likér je alkoholický nápoj vyrobený z kořene zázvoru. Zázvorový kořen je známý svou pikantní chutí a ostrým, hřejivým aroma. Často se vyrábí smícháním extraktu zázvoru s alkoholem, cukrem a dalšími přísadami, které mohou zahrnovat byliny, koření a citrusové plody.

Zázvorovice domácí má obvykle výraznou a ostrou chuť s lehkou sladkostí a pikantností. Může být konzumován samostatně nebo používán při míchání koktejlů a nápojů.

1 láhev o obsahu 700 ml

Doba přípravy je 3 dny

Suroviny

  • 125 g čerstvého zázvoru
  • 1 ks citrón bez kůry
  • 130 g včelího medu
  • 5 l vodky nebo slivovice

Postup přípravy

  • Zázvor oloupeme a na jemném struhadle nastrouháme.
  • Vložíme do větší skleněné nádoby.
  • Citrón nakrájíme na plátky a přidáme do sklenice.
  • Přidáme med, zalijeme vodkou a dobře promícháme.
  • Sklenici uzavřeme a necháme stát při pokojové teplotě 3 dny.
  • Poté přecedíme, vychladíme a můžeme konzumovat.

Pokud máte raději likéry sladší, můžete dochutit citrónovým nebo pomerančovým sirupem. 

Likér ze zázvoru je nejlepší lék proti chřipce a nachlazení.

Zázvorový likér - domácí zázvorovice
Zázvorový likér – domácí zázvorovice

Podobné recepty: