Tarhoňové rizoto s houbami


Tarhoňa je drobná těstovina, která se podobá malým válečkům nebo kuličkám. Obvykle se používá pro přípravu pokrmů, jako jsou polévky, saláty nebo přílohy k masu. Můžeme si z ní připravit rizoto. Tento recept je vhodný pro vegetariány.

Počet porcí 2

Doba přípravy je 30 minut

Suroviny

  • 150 g tarhoni
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 1 ks pórek
  • 4 kousky jarní cibulky
  • ½ hrnku namočených sušených hřibů
  • Sůl podle chuti
  • Pepř podle chuti
  • 1 lžička sušeného česneku

Postup přípravy

  • Tarhoňu vložíme do vařící osolené vody a vaříme do změknutí zhruba 10 minut.
  • Poté scedíme a propláchneme.
  • V pánvi si rozehřejeme olej, vložíme nakrájenou opláchnutou cibulku a dobře omytý nakrájený pórek.
  • Chvíli restujeme. Přidáme namočené houby, krátce orestujeme a zalijeme trochou vody. Houby potřebujeme aspoň 15 minut povařit.
  • Necháme vodu odpařit.
  • Přimícháme uvařenou tarhoňu.
  • Osolíme, opepříme, přidáme česnek a promícháme.
  • Při podávání můžeme ozdobit nasekanou jarní cibulkou a pokud máte na zahrádce čerstvý hrášek můžete přidat pár kuliček.
Tarhoňové rizoto s houbami
Tarhoňové rizoto s houbami

Podobné recepty: