Tarhoňa je drobná těstovina, která se podobá malým válečkům nebo kuličkám. Obvykle se používá pro přípravu pokrmů, jako jsou polévky, saláty nebo přílohy k masu. Můžeme si z ní připravit rizoto. Tento recept je vhodný pro vegetariány.
Počet porcí 2
Doba přípravy je 30 minut
Suroviny
- 150 g tarhoni
- 2 lžíce rostlinného oleje
- 1 ks pórek
- 4 kousky jarní cibulky
- ½ hrnku namočených sušených hřibů
- Sůl podle chuti
- Pepř podle chuti
- 1 lžička sušeného česneku
Postup přípravy
- Tarhoňu vložíme do vařící osolené vody a vaříme do změknutí zhruba 10 minut.
- Poté scedíme a propláchneme.
- V pánvi si rozehřejeme olej, vložíme nakrájenou opláchnutou cibulku a dobře omytý nakrájený pórek.
- Chvíli restujeme. Přidáme namočené houby, krátce orestujeme a zalijeme trochou vody. Houby potřebujeme aspoň 15 minut povařit.
- Necháme vodu odpařit.
- Přimícháme uvařenou tarhoňu.
- Osolíme, opepříme, přidáme česnek a promícháme.
- Při podávání můžeme ozdobit nasekanou jarní cibulkou a pokud máte na zahrádce čerstvý hrášek můžete přidat pár kuliček.