Cuketová sezóna je v plném proudu a většina z nás přemýšlí, jak ji zpracovat. Vyzkoušejte náš recept na cuketovou hořčici. Je výborná k masu, pečené zelenině, ale můžete natřít i na obložený chleba.
Doba přípravy je 60 minut
Počet porcí je zhruba 6 menších sklenic
Suroviny
- 5 kg cuket
- 250 g rajčat
- 250 g paprik
- 150 g cukru
- 50 g soli
- 2 dcl rostlinného oleje
- 1 dcl octa
- 1 palička česneku
- 3 ks cibule
- 1 lžička mletého pepře
- 1 lžička mleté pálivé papriky
Postup přípravy
- Cukety omyjeme, rozkrojíme, vydlabeme vnitřek a podle potřeby oloupeme.
- Nakrájíme na kousky.
- Rajčata, papriky, cibuli, česnek vše očistíme a také nakrájíme.
- Do hrnce vlijeme olej, přidáme všechnu nakrájenou zeleninu.
- Vsypeme, sůl, cukr, pepř, papriku a nalijeme ocet.
- Přivedeme k varu a vaříme do měkka.
- Po uvaření rozmixujeme do hladka.
- Hořčici vlijeme do čistých sklenic, zavíčkujeme a vložíme do zavařovacího hrnce.
- Zavařujeme při teplotě 90 stupňů 15 minut.
- Poté necháme vychladnout a uložíme do chladna.