Velmi snadné a rychlé koblížky. S tímto receptem vás žádná návštěva nezaskočí. Nemusíte čekat na kynutí a na stole je máte za pár minut. Těsto je jemné, sladké s chutí po skořici.
Doba přípravy je 30 minut
Počet porcí podle velikosti 30-40 kousků
Suroviny
- 250 g polohrubé mouky
- 2 vejce
- 120 ml mléka
- Špetka soli
- 1 vanilkový cukr
- 1 prášek do pečiva
- Podle potřeby skořicový cukr na obalení
- Podle potřeby rostlinný olej na smažení koblížků
Postup přípravy
- Všechny suroviny dáme do misky a vyšleháme těsto.
- Necháme zhruba 10 minut odpočinout.
- V hrnci si rozehřejeme potřebné množství oleje.
- Lžící vykrajujeme z těsta koblížky a vhazujeme do oleje.
- Během smažení koblížky otáčíme.
- Smažíme ze všech stran dozlatova.
- Po usmažení necháme okapat na papírové utěrce a obalujeme ve skořicovém cukru.