Skořicové koblížky


Velmi snadné a rychlé koblížky. S tímto receptem vás žádná návštěva nezaskočí. Nemusíte čekat na kynutí a na stole je máte za pár minut. Těsto je jemné, sladké s chutí po skořici.

Doba přípravy je 30 minut

Počet porcí podle velikosti 30-40 kousků

Suroviny

  • 250 g polohrubé mouky
  • 2 vejce
  • 120 ml mléka
  • Špetka soli
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 prášek do pečiva
  • Podle potřeby skořicový cukr na obalení
  • Podle potřeby rostlinný olej na smažení koblížků

Postup přípravy

  • Všechny suroviny dáme do misky a vyšleháme těsto.
  • Necháme zhruba 10 minut odpočinout.
  • V hrnci si rozehřejeme potřebné množství oleje.
  • Lžící vykrajujeme z těsta koblížky a vhazujeme do oleje.
  • Během smažení koblížky otáčíme.
  • Smažíme ze všech stran dozlatova.
  • Po usmažení necháme okapat na papírové utěrce a obalujeme ve skořicovém cukru.
Skořicové koblížky
Skořicové koblížky

Související recepty: