Smažené bedly jsou jednoduché na přípravu, a přitom si na nich skvěle pochutnáte. Můžeme je podávat jako hlavní chod nebo jako chuťovku s tatarskou omáčkou a čerstvým pečivem.
Počet porcí 5
Doba přípravy je 30 minut
Suroviny
- 5 ks velkých klobouků bedly
- 2 hrsti hladké mouky
- 2 hrsti strouhanky
- 1 ks vejce
- 2 stroužky česneku
- Sůl podle potřeby
- Pepř podle potřeby
- 1 špetka chilli
- 1 špetka kari
- Olej na smažení podle potřeby
Postup přípravy
- Bedly očistíme, můžeme nakrájet na menší kousky.
- V misce rozšleháme vejce, osolíme, opepříme, přidáme kari, chilli a prolisovaný česnek.
- Klobouky obalíme postupně v mouce, vejci, strouhance.
- Mezitím si rozehřejeme dostatečné množství oleje.
- Obalené bedly vkládáme do rozehřátého oleje a smažíme z obou stran dozlatova.
- Podáváme s vařeným bramborem nebo čerstvým pečivem.
- Doplnit můžeme o čerstvou zeleninu a tatarskou omáčku.
Vyzkoušejte i další recepty s houbami.