Smažené bedly


Smažené bedly jsou jednoduché na přípravu, a přitom si na nich skvěle pochutnáte. Můžeme je podávat jako hlavní chod nebo jako chuťovku s tatarskou omáčkou a čerstvým pečivem.

Počet porcí 5

Doba přípravy je 30 minut

Suroviny

  • 5 ks velkých klobouků bedly
  • 2 hrsti hladké mouky
  • 2 hrsti strouhanky
  • 1 ks vejce
  • 2 stroužky česneku
  • Sůl podle potřeby
  • Pepř podle potřeby
  • 1 špetka chilli
  • 1 špetka kari
  • Olej na smažení podle potřeby

Postup přípravy

  • Bedly očistíme, můžeme nakrájet na menší kousky.
  • V misce rozšleháme vejce, osolíme, opepříme, přidáme kari, chilli a prolisovaný česnek.
  • Klobouky obalíme postupně v mouce, vejci, strouhance.
  • Mezitím si rozehřejeme dostatečné množství oleje.
  • Obalené bedly vkládáme do rozehřátého oleje a smažíme z obou stran dozlatova.
  • Podáváme s vařeným bramborem nebo čerstvým pečivem.
  • Doplnit můžeme o čerstvou zeleninu a tatarskou omáčku.
Smažené bedly
Smažené bedly

Vyzkoušejte i další recepty s houbami.