Kuřecí maso nakrájené na nudličky je výborný oběd, kdo má rád gyros, pochutná si dvojnásob.
Suroviny
- kuřecí maso
- koření na gyros
- cizrna (plechovka)
- kukuřice (menší plechovka)
- olivový olej
Postup přípravy
Maso nakrájíme a v misce necháme naložené v olivovém oleji a koření nejlépe hodinu (ale klidně i přes noc). Rozpálíme pánev a osmahneme na ní maso. Pro lepší chuť přidáme kuřecí bujon a necháme rozpustit. Přidáme cizrnu (kterou propláchneme vodou) a konzervu kukuřice. Stačí jen prohřát a je hotovo.
Nejlepší příloha je rýže.
Kdo má rád kuřecí (a taky játra), může vyzkoušet následující recepty:
- Rizoto s kuřecím masem a zeleninou
- Kuskus se zeleninou a kuřecím masem
- Kuřecí na kari s kokosovým mlékem
- Restované kuřecí játra s opečenými brambory