Plněná vajíčka


Plněná vajíčka na tvrdo jsou ozdobou stolu. Můžeme je připravit jako slavnostní pohoštění nebo jako párty jídlo. Vejce můžeme dochutit křenem, sardelovou pastou, kaviárem, lososem a ozdobit čerstvou zeleninou. Podáváme dobře vychlazené s čerstvým pečivem.

Doba přípravy je 30 minut

Počet porcí 3

Suroviny

  • 3 vejce
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce pomazánkového másla
  • 1 lžička plnotučné hořčice
  • Sůl podle potřeby
  • Pepř podle potřeby
  • Trocha sardelové pasty

Postup přípravy

  • Vejce vložíme do hrnce, zalijeme vlažnou vodou, přidáme trochu soli a přivedeme k varu. Vaříme 10 minut. Poté vejce vložíme do ledové vody a necháme vychladnout.
  • Vejce oloupeme, překrojíme na půl a vydlabeme žloutky.
  • Žloutky vložíme do misky, přidáme obě másla, sardelovou pastu, hořčici a podle potřeby osolíme, opepříme. Vidličkou vymícháme na pastu.
  • Pastu vložíme do ozdobného sáčku.
  • Pomocí sáčku vyplníme vejce.
  • Ozdobíme zeleninou a necháme vychladit v lednici.
Plněná vajíčka
Plněná vajíčka