Plněná vajíčka na tvrdo jsou ozdobou stolu. Můžeme je připravit jako slavnostní pohoštění nebo jako párty jídlo. Vejce můžeme dochutit křenem, sardelovou pastou, kaviárem, lososem a ozdobit čerstvou zeleninou. Podáváme dobře vychlazené s čerstvým pečivem.
Doba přípravy je 30 minut
Počet porcí 3
Suroviny
- 3 vejce
- 2 lžíce másla
- 2 lžíce pomazánkového másla
- 1 lžička plnotučné hořčice
- Sůl podle potřeby
- Pepř podle potřeby
- Trocha sardelové pasty
Postup přípravy
- Vejce vložíme do hrnce, zalijeme vlažnou vodou, přidáme trochu soli a přivedeme k varu. Vaříme 10 minut. Poté vejce vložíme do ledové vody a necháme vychladnout.
- Vejce oloupeme, překrojíme na půl a vydlabeme žloutky.
- Žloutky vložíme do misky, přidáme obě másla, sardelovou pastu, hořčici a podle potřeby osolíme, opepříme. Vidličkou vymícháme na pastu.
- Pastu vložíme do ozdobného sáčku.
- Pomocí sáčku vyplníme vejce.
- Ozdobíme zeleninou a necháme vychladit v lednici.