Jednoduchý koláč s velmi oblíbenou chutí rebarbory. Rebarboru můžete použít čerstvou, kompotovanou nebo mraženou. Je to skvělý způsob, jak zužitkovat sezónní výpěstky ze zahrádky.
Počet porcí je asi 30 kousků
Doba přípravy je 1 hodina
Suroviny
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1 hrnek cukru krupice
- ¾ hrnku mléka
- ½ hrnku oleje
- 3 vejce
- 1 ks prášku do pečiva
- 2 hrnky nasekané rebarbory (oloupané)
- 2 vanilkové cukry
Drobenka
- 3 lžíce cukru krystal
- 3 lžíce studeného másla
- 6 lžic polohrubé mouky
Postup přípravy
- Do robotové mísy vložíme mouku, cukr, prášek do pečiva.
- Přilijeme mléko, olej, rozklepneme vejce a za pomocí robota umícháme hladké těsto.
- Plech si vyložíme pečícím papírem a těsto na něj nalijeme.
- Těsto posypeme nasekanou rebarborou a posypeme vanilkovými cukry.
- V misce smícháme suroviny na drobenku a rukama mneme, tak dlouho až nám vznikne drobenka.
- Koláč posypeme hotovou drobenkou.
- Plech vložíme do předem vyhřáté trouby na 170 stupňů a pečeme zhruba 35-40 minut.
- Po upečení necháme vychladnout a můžeme podávat.