Kombinace zvěřinového masa s ovocem a chilli vytváří skvělou a zajímavou kombinaci. Maso je šťavnaté, podávané se sladkou omáčkou, která je zvýrazněna ostrou chutí. Při vaření můžete použít čerstvý rybíz, my jsme použili kompotovaný.
Počet porcí jsou 2
Doba přípravy je 90 minut
Suroviny
- 300 g dančího masa (plec)
- 2 lžíce rostlinného oleje
- Sůl podle potřeby
- Pepř podle potřeby
- 1 malá sklenice rybízového kompotu
- 1 lžíce medu
- 1 chilli paprička
- ½ lžičky citrónové šťávy
- 1 lžíce bramborového škrobu
Postup přípravy
- Dančí maso si opláchneme, očistíme a nakrájíme na kousky.
- Osolíme, opepříme.
- V pánvi si rozehřejeme olej a maso na něm zprudka opečeme.
- Přidáme kompot i se šťávou, nakrájenou chilli papričku, med a na mírném ohni dusíme do měkka.
- Podle chuti dochutíme citrónovou šťávou.
- V hrníčku si rozmícháme škrob s jednou lžící vody a před koncem vaření vlijeme do pánve.
- Zamícháme, necháme krátce projít varem do požadované hustoty a odstavíme z plotny.
- Můžeme podávat s hranolky, pečenými brambory nebo bramborovými kroketami.