Pokud patříte mezi milovníky smažených brambor a hranolek, vyzkoušejte náš snadný a rychlý recept. K přípravě vám stačí čerstvé brambory, olej, koření a za pár minut se můžete pustit do jídla.
Počet porcí 2
Doba přípravy je 30 minut
Suroviny
- 4 ks velkých brambor
- Olej na smažení podle potřeby
- Sůl podle potřeby
- 2 špetky sladké mleté papriky
- 2 špetky sušeného česneku
Čedarová omáčka
- 1 lžíce másla
- 1 lžíce hladké mouky
- 130 ml mléka
- 100 g sýr čedar
- Sůl podle chuti
- Pepř podle chuti
Postup přípravy
- Brambory si oloupeme, opláchneme a nakrájíme na hranolky o velikosti jaké máte rádi.
- V hrnci rozehřejeme olej a hranolky po částech vkládáme. Smažíme pomalu, aby hranolky stihly změknout a po delším smažení usmažit dozlatova a dokřupava.
- Hranolky scedíme, dáme do misky, přidáme sůl, sladkou mletou papriku sušený česnek a promícháme.
- Než se nám hranolky usmaží, můžeme si připravit čedarovou omáčku.
- V menším hrnci rozpustíme máslo, přidáme mouku a uděláme světlou jíšku.
- Jíšku rozředíme mlékem, rozšleháme metličkou, aby se nevytvořili hrudky a asi 5 minut provaříme.
- Poté vložíme nastrouhaný nebo nakrájený sýr, necháme rozpustit a dochutíme solí a pepřem.
- Společně podáváme hranolky, čedarovou omáčku a můžeme doplnit o čerstvou zeleninu.