Hospodský Katův šleh z vepřového masa


Klasika našich českých restaurací, která už se moc nevidí. Spousta z nás má tento recept oblíbený, a tak si ho můžete připravit kdykoliv doma. Šťavnatá vepřová kýta v pikantní kečupové omáčce s příchutí zeleniny a kyselých okurek. Podávat můžeme s rýží, hranolky, chlebem.

Počet porcí 2

Doba přípravy je 30 minut

Suroviny

  • 300 g vepřové kýty
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 1 cibule
  • 2 kyselé okurky
  • ½ červené kapie
  • Sůl podle chuti
  • Pepř podle chuti
  • 4 lžíce kečupu
  • 1 špetka chilli
  • Worcester podle chuti

Postup přípravy

  • Maso opláchneme, očistíme, nakrájíme na nudličky. Osolíme a opepříme.
  • V pánvi rozehřejeme olej a maso na něm zprudka opečeme.
  • Cibuli nakrájíme na klínky, papriku a okurky na proužky.
  • Všechnu zeleninu přidáme do pánve, společně restujeme.
  • Vmícháme kečup, chilli, worcester.
  • Chvíli necháme provařit a můžeme podávat.
Hospodský Katův šleh z vepřového masa
Hospodský Katův šleh z vepřového masa