Klasika našich českých restaurací, která už se moc nevidí. Spousta z nás má tento recept oblíbený, a tak si ho můžete připravit kdykoliv doma. Šťavnatá vepřová kýta v pikantní kečupové omáčce s příchutí zeleniny a kyselých okurek. Podávat můžeme s rýží, hranolky, chlebem.
Počet porcí 2
Doba přípravy je 30 minut
Suroviny
- 300 g vepřové kýty
- 2 lžíce rostlinného oleje
- 1 cibule
- 2 kyselé okurky
- ½ červené kapie
- Sůl podle chuti
- Pepř podle chuti
- 4 lžíce kečupu
- 1 špetka chilli
- Worcester podle chuti
Postup přípravy
- Maso opláchneme, očistíme, nakrájíme na nudličky. Osolíme a opepříme.
- V pánvi rozehřejeme olej a maso na něm zprudka opečeme.
- Cibuli nakrájíme na klínky, papriku a okurky na proužky.
- Všechnu zeleninu přidáme do pánve, společně restujeme.
- Vmícháme kečup, chilli, worcester.
- Chvíli necháme provařit a můžeme podávat.