Proteinová bábovka


Proteinová bábovka je pro lidi, kteří se snaží zvýšit svalovou hmotu nebo snížit tělesný tuk. Důležité je zajistit dostatečný přísun proteinů. Může být výbornou volbou jako zdravá a chutná alternativa k běžným sladkým dobrotám.

Doba přípravy je 60 minut

Počet porcí je 10

Suroviny

  • 1 hrnek špaldové celozrnné mouky
  • ½ hrnku hrubé mouky
  • ½ hrnku proteinu (použili jsme gymbeam příchuť vanilková zmrzlina)
  • 1/3 hrnku třtinového cukru
  • 1/3 rostlinného oleje
  • 1 hrnek polotučného mléka
  • 2 vejce
  • ½ balení kypřícího prášku
  • 4 lžíce holandského kakaa

Postup přípravy

  • Do robotové mísy nasypeme všechny sypké suroviny, kromě kakaa.
  • Poté přidáme olej, mléko, vejce.
  • Umícháme hladké těsto, které rozdělíme na dvě poloviny.
  • Do jedné poloviny vmícháme kakao.
  • Do vymazané formy na bábovku vlijeme světlé těsto a na něj tmavé těsto.
  • Lehce promícháme příborovým nožem.
  • Vložíme do předem vyhřáté trouby na 170 stupňů, pečeme zhruba 40 minut.
  • Po upečení necháme vychladnout a podáváme.
Proteinová bábovka
Proteinová bábovka