Proteinová bábovka je pro lidi, kteří se snaží zvýšit svalovou hmotu nebo snížit tělesný tuk. Důležité je zajistit dostatečný přísun proteinů. Může být výbornou volbou jako zdravá a chutná alternativa k běžným sladkým dobrotám.
Doba přípravy je 60 minut
Počet porcí je 10
Suroviny
- 1 hrnek špaldové celozrnné mouky
- ½ hrnku hrubé mouky
- ½ hrnku proteinu (použili jsme gymbeam příchuť vanilková zmrzlina)
- 1/3 hrnku třtinového cukru
- 1/3 rostlinného oleje
- 1 hrnek polotučného mléka
- 2 vejce
- ½ balení kypřícího prášku
- 4 lžíce holandského kakaa
Postup přípravy
- Do robotové mísy nasypeme všechny sypké suroviny, kromě kakaa.
- Poté přidáme olej, mléko, vejce.
- Umícháme hladké těsto, které rozdělíme na dvě poloviny.
- Do jedné poloviny vmícháme kakao.
- Do vymazané formy na bábovku vlijeme světlé těsto a na něj tmavé těsto.
- Lehce promícháme příborovým nožem.
- Vložíme do předem vyhřáté trouby na 170 stupňů, pečeme zhruba 40 minut.
- Po upečení necháme vychladnout a podáváme.