Špaldová pizza může být zdravější alternativou k tradiční pizze pro ty, kteří se snaží sledovat svou váhu, udržet si zdravé hladiny cukru v krvi nebo jednoduše zlepšit svou stravu.
Doba přípravy je 40 minut
Počet porcí 4 pizzy
Suroviny
- 500 g celozrnné špaldové mouky hladké
- 1 lžička soli
- 230 ml vody
- 65 ml rostlinného oleje
- 1 špetka čerstvého droždí.
Postup přípravy
- Do robotové mísy vsypeme mouku.
- Přidáme sůl.
- Vlijeme vodu, olej a přisypeme špetku čerstvého droždí.
- Uhněteme pružné, hladké těsto. Hněteme zhruba 10 minut.
- Poté těsto vyklopíme, rozdělíme na 4 stejné díly a utvoříme bochánky.
- Na pomoučeném vále rozválíme na tvar pizzy.
- Pizzu můžeme zdobit kečupem, česnekem, šunkou, sýrem, špenátem, vejcem, slaninou, salámem, olivami, oreganem, každý podle své chuti.
- Vložíme do předem vyhřáté trouby na 250 stupňů a pečeme dozlatova. Zhruba 15 minut.
- Po upečení můžeme podávat.
Související