Avokádové Guacamole je tradiční mexický pokrm, který se používá jako dip, pomazánka nebo příloha. Jeho hlavní ingrediencí je avokádo. Jídlo je oblíbené pro svou svěží chuť a jednoduchou přípravu.
Doba přípravy je 15 minut
Počet porcí 2
Suroviny
- 2 zralá avokáda
- 1 malá cibule (jemně nasekaná)
- 1-2 rajčata (nasekaná, bez semínek)
- 1-2 stroužky česneku
- Šťáva z 1 citrónu
- 1 čerstvá chilli paprička
- Sůl podle chuti
- Pepř podle chuti
Postup přípravy
- Rozkrojíme avokádo na půl, vyjmeme pecku a lžící vydlabeme dužinu do misky.
- Pomocí vidličky rozmačkáme na požadovanou konzistenci.
- Vložíme cibuli, rajčata, prolisovaný česnek a jemně nakrájenou chilli papričku.
- Přidáme citrónovou šťávu, sůl, pepř a dobře promícháme.
- Guacamole necháme vychladit v lednici a podáváme s čerstvým pečivem nebo můžeme použít jako dip k masu ať už pečenému nebo grilovanému.