Grilované špízy s kuřecím masem jsou skvělou volbou pro letní grilovaní. Suroviny můžete obměňovat podle toho, co zrovna máte v lednici. Při podávání doplníme o dip, čerstvou zeleninu a čerstvé pečivo.
Počet porcí je 4
Doba přípravy je 1 hodina
Suroviny
- 500 g kuřecích stehenních řízků
- 2 ks cibule
- 2 ks paprika (bílá, červená)
- 2 ks pikantní klobása
- 100 g anglické slaniny vcelku
Marináda
- 3 lžíce oleje
- 1 lžíce citronové šťávy
- 1 lžíce sójové omáčky
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce medu
- 1 lžička sladké mleté papriky
- Sůl podle potřeby
- Pepř podle potřeby
Postup přípravy
- Maso opláchneme, očistíme a nakrájíme na kousky.
- V misce smícháme všechny suroviny na marinádu a maso do ní vložíme. Necháme minimálně 20 minut marinovat.
- Cibuli, papriky, klobásu, slaninu nakrájíme na přibližně stejné kousky.
- Na špízové tyčky napichujeme střídavě kousky kuřecího masa, paprik, klobásy, cibule, slaniny.
- Rozehřejeme gril a špízy grilujeme asi 10-15 minut. Během grilování pravidelně otáčíme, aby se opekly rovnoměrně.
- Podáváme s pečivem, zeleninou, dipem…