Chilli Con Carne je pikantní pokrm s fazolemi, mletým masem a chilli. Chutná nejlépe s rýží, ale můžete si k němu udělat i tortily.
Suroviny
- 400-500g mletého hovězího masa
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- koření – červená paprika, chilli, skořice (od každého asi 1 lžička)
- 400g rajčata v plechovce
- 400g červené fazole
- 1 malá plechovka kukuřice
- sůl
- majoránka
- 1-2 kostičky hořké čokolády
- olivový olej
- 1 lžíce cukru
Postup přípravy
V hlubší pánvi rozpálíme olej a přidáme cibuli. Asi 3 minuty smažíme, přidáme nakrájený česnek. 1 minutu osmahneme, přidáme červ. papriku koření asi 1 lžičku.
Po minutě přidáme hovězí mleté. Smažíme asi 5 minut. Nakonec přidáme lžičku skořice a mleté chilli.
Opékáme asi 2 minuty a přidáme rajčata, osolíme, přidáme majoránku a trochu cukru.
Necháme pod pokličkou podusit asi 20 minut a kontrolujeme, zda se nám nepřipálilo maso, ale většinou právě rajčata pustí dost šťávy, maximálně přidáme trochu vody.
Po 20 minutách přidáme zcedené červené fazole a dalších 10 minut povaříme. Ochutnáme. Přidáme čokoládu.
Vypneme a necháme alespoň 10 minut odpočívat.
Příloha:
Rýže
Tortila – opražená do křupava (trouba 2-5 minut)
Chutnalo nám:
- Masové kuličky s rýží
- Vepřový guláš s křenem
- Vepřová kotleta na zeleném pepři s rýží
- Hovězí líčka na červeném víně a kořenové zelenině