Meruňkové chilli chutney má komplexní a vyváženou chuť, která kombinuje sladkost, kyselost a pikantnost. Vychlazené je velmi osvěžující. Podávat můžeme ke grilovaným steakům, sýrům, zelenině.
Počet porcí je 10
Doba přípravy je 30 minut
Suroviny
- 500 g dobře zralých meruněk
- 2 ks cibule
- 3 ks česneku
- 1 ks chilli papričky
- 1 lžíce rostlinného oleje
- 2 cm čerstvého zázvoru
- 3 lžíce cukru
- 3 lžíce jablečného octu
- 1 hrst hrozinek
Postup přípravy
- Omyté meruňky vypeckujeme.
- Cibuli, česnek, oloupaný zázvor a čerstvou chilli papričku nakrájíme na kousky.
- V hrnci rozehřejeme olej.
- Vše vložíme do hrnce i s meruňkami a restujeme.
- Až se nám vše rozvoní přidáme cukr, ocet a necháme rozvařit zhruba 15-20 minut.
- Odstavíme z plotny, rozmixujeme tyčovým mixérem na požadovanou hustotu.
- Pokud je chutney po rozmixování řídké, můžeme dát zpět na plotnu a redukovat do požadované hustoty.
- Na konec přidáme hrst hrozinek. Promícháme a necháme vychladit v lednici.
Související
- Košíčky z corn flakes (kukuřičných kupínků)
- Babiččiny koblihy
- Hrníčkový koláč s drobenkou a rebarborou
- České buchty s povidly