Patizon plněný mletým masem je chutný a výživný pokrm, který kombinuje jemnou chuť patizonu s výraznou masovou náplní. Tento pokrm je ideální jako hlavní chod a může být podáván s různými přílohami, jako je rýže, brambory nebo salát.
Počet porcí je 6
Doba přípravy je 60 minut
Suroviny
- 3 ks patizonů (střední velikosti)
- 1 ks cibule
- 6 stroužků česneku
- 500 g mletého masa
- 2 špetky rozmarýnu
- 2 lžíce rostlinného oleje
- 100 g goudy (strouhané nebo krájené)
- Sůl podle potřeby
- Pepř podle potřeby
Postup přípravy
- Patizony omyjeme, ostrým nožem seřízneme vrchy.
- Vybereme semínka a zbytek dužiny vydlabeme.
- Dužinu nakrájíme na kousky.
- V hrnci si rozehřejeme olej a zpěníme na něm cibuli nakrájenou na kousky a česnek nakrájený na plátky.
- Po chvíli přidáme mleté maso, které osolíme, opepříme.
- Vsypeme dužinu, přidáme rozmarýn, podlijeme trochou vody a pod poklicí dusíme do měkka, zhruba 10 minut.
- Poté směsí naplníme patizony, posypeme strouhaným sýrem, přikryjeme vršky patizonů, dáme na plech a pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů do změknutí, zhruba 40 minut.
- Můžeme podávat s vařeným bramborem nebo pečivem.
Související
Pečený kanec na rozmarýnu s jalovcem