Patizon plněný mletým masem


Patizon plněný mletým masem je chutný a výživný pokrm, který kombinuje jemnou chuť patizonu s výraznou masovou náplní. Tento pokrm je ideální jako hlavní chod a může být podáván s různými přílohami, jako je rýže, brambory nebo salát.

Počet porcí je 6

Doba přípravy je 60 minut

Suroviny 

  • 3 ks patizonů (střední velikosti)
  • 1 ks cibule
  • 6 stroužků česneku
  • 500 g mletého masa
  • 2 špetky rozmarýnu
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 100 g goudy (strouhané nebo krájené)
  • Sůl podle potřeby
  • Pepř podle potřeby

Postup přípravy 

  • Patizony omyjeme, ostrým nožem seřízneme vrchy.
  • Vybereme semínka a zbytek dužiny vydlabeme.
  • Dužinu nakrájíme na kousky.
  • V hrnci si rozehřejeme olej a zpěníme na něm cibuli nakrájenou na kousky a česnek nakrájený na plátky.
  • Po chvíli přidáme mleté maso, které osolíme, opepříme.
  • Vsypeme dužinu, přidáme rozmarýn, podlijeme trochou vody a pod poklicí dusíme do měkka, zhruba 10 minut.
  • Poté směsí naplníme patizony, posypeme strouhaným sýrem, přikryjeme vršky patizonů, dáme na plech a pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů do změknutí, zhruba 40 minut.
  • Můžeme podávat s vařeným bramborem nebo pečivem.
Patizon plněný mletým masem
Patizon plněný mletým masem

Související

Pečený kanec na rozmarýnu s jalovcem