Dýňové bramboráky s klobásou


Dýňové bramboráky jsou lahodnou a zajímavou variací na tradiční bramboráky, které obohacují klasickou chuť brambor o jemnou nasládlou chuť dýně. Tento pokrm je křupavý na povrchu a měkký uvnitř, s bohatou chutí, kterou podtrhuje kombinace česneku a koření. Můžete je můžete podávat jako přílohu nebo hlavní jídlo.

Počet porcí je 6

Doba přípravy je 1 hodina

Suroviny

  • 2 menší dýně
  • 4 větší brambory
  • 2 pikantní klobásy
  • 2 vejce
  • 5 stroužků česneku
  • 2 hrsti majoránky
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 5 lžic strouhanky
  • Sůl podle chuti
  • Pepř podle chuti
  • Olej na smažení

Postup přípravy

  • Pokud je třeba dýně oloupeme, rozkrojíme, vydlabeme semínka.
  • Dýně nastrouháme na hrubém struhadle.
  • Brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle.
  • Obojí smícháme, přidáme sůl, pepř, majoránku, prolisovaný česnek, vejce, mouku, strouhanku a vytvoříme těsto na bramboráky.
  • Vmícháme na kostičky nakrájenou klobásu.
  • Na pánvi rozehřejeme olej a klademe placky, které z obou stran smažíme dozlatova.
  • Po usmažení můžeme podávat.
Dýňové bramboráky s klobásou
Dýňové bramboráky s klobásou