Vánoční punč je ideální pro zimní večery a sváteční chvíle. Přináší hřejivou chuť ovoce a koření, kterou můžete snadno přizpůsobit svým chutím.
Doba přípravy je 20 minut
Počet porcí 4 větší hrníčky
Suroviny
- 500 ml červeného vína
- 500 ml ovocného džusu
- 2 lžíce třtinového cukru
- 100 ml rumu
- 1 ks citrónu
- 1 ks pomeranče
- 1 celá skořice
- 5 ks hřebíčku
- 1 špetka mletého muškátového oříšku
- Na ozdobu rozinky, ovoce, mandle (podle chuti)
Postup přípravy
- Do hrnce nalijeme džus.
- Přidáme cukr, skořici, hřebíček, muškátový oříšek, plátky citrónu, plátky pomeranče a zahříváme. Nevaříme pouze zahříváme asi 10 minut.
- Přilijeme červené víno a dalších 5 minut zahříváme.
- Přidáme rum a znovu krátce zahříváme.
- Punč nalijeme do hrníčků a zdobíme plátky ovoce, rozinkami, mandlemi podle vlastní chutě.