Tento likér je sladký a krémový, s jemnými vanilkovými a rumovými tóny. Díky kondenzovanému mléku má bohatou, sametovou chuť, která připomíná klasický vaječný likér, jen bez „vaječného“ dozvuku. Likér je hustý, krémový a hladký.
Doba přípravy je 10 minut (poté nechat 24 hodin odležet v lednici)
Počet porcí je zhruba 1 litr likéru
Suroviny
- 500 ml sladkého kondenzovaného mléka salka
- 250 ml smetany ke šlehání
- 400 ml rumu
- 1 lžička vanilkového extraktu (může být vanilkový cukr)
- Volitelně můžeme přidat špetku muškátového mletého oříšku nebo perníkového koření.
Postup přípravy
- Do mixéru vložíme salko, smetanu a rozmixujeme do hladka.
- Přidáme vanilkový extrakt nebo vanilkový cukr a podle chuti muškátový oříšek.
- Pomalu přiléváme rum a jemně mixujeme.
- Přelijeme do čisté, suché láhve a uskladníme v lednici.
- Necháme uležet 24 hodin.
- V lednici vydrží 2-3 týdny.