Pařížské rohlíčky jsou elegantní a lahodné cukroví s křehkým ořechovým těstem, bohatým čokoládovým krémem a lesklou čokoládovou polevou. Jsou oblíbené na vánočním stole, ale hodí se i na jiné slavnostní příležitosti.
Doba přípravy jsou 2 hodiny
Počet rohlíčků je 30-40 podle velikosti
Suroviny
- 100 g mletých vlašských ořechů
- 100 g cukr moučka
- 15 g hladké mouky
- 1 vejce
Krém
- 150 g másla
- 150 g arašídového krému
Poleva
- 150 g čokolády na vaření
- 1 lžíce másla
Postup přípravy
- V misce smícháme ořechy, cukr, hladkou mouku, vejce a vytvoříme těsto.
- Těsto přendáme do cukrářského sáčku s kovovou trubičkou.
- Na plech vyložený pečícím papírem tvarujeme rohlíčky.
- Vložíme do předem vyhřáté trouby na 160 stupňů a pečeme zhruba 10-12 minut.
- Po upečení necháme vychladnout.
- Připravíme krém na rohlíčky.
- Máslo a arašídový krém vyšleháme ručním mixérem.
- Pomocí cukrářského sáčku naneseme krém na rohlíčky a dáme vychladit.
- V hrnci ve vodní lázni rozpustíme čokoládu s máslem.
- Studené rohlíčky namáčíme a pokládáme na pečící papír.
- Necháme ztuhnout a vychladíme.