Pravé pařížské rohlíčky


Pařížské rohlíčky jsou elegantní a lahodné cukroví s křehkým ořechovým těstem, bohatým čokoládovým krémem a lesklou čokoládovou polevou. Jsou oblíbené na vánočním stole, ale hodí se i na jiné slavnostní příležitosti.

Doba přípravy jsou 2 hodiny

Počet rohlíčků je 30-40 podle velikosti

Suroviny 

  • 100 g mletých vlašských ořechů
  • 100 g cukr moučka
  • 15 g hladké mouky
  • 1 vejce

Krém

  • 150 g másla
  • 150 g arašídového krému

Poleva

  • 150 g čokolády na vaření
  • 1 lžíce másla

Postup přípravy

  • V misce smícháme ořechy, cukr, hladkou mouku, vejce a vytvoříme těsto.
  • Těsto přendáme do cukrářského sáčku s kovovou trubičkou.
  • Na plech vyložený pečícím papírem tvarujeme rohlíčky.
  • Vložíme do předem vyhřáté trouby na 160 stupňů a pečeme zhruba 10-12 minut.
  • Po upečení necháme vychladnout.
  • Připravíme krém na rohlíčky.
  • Máslo a arašídový krém vyšleháme ručním mixérem.
  • Pomocí cukrářského sáčku naneseme krém na rohlíčky a dáme vychladit.
  • V hrnci ve vodní lázni rozpustíme čokoládu s máslem.
  • Studené rohlíčky namáčíme a pokládáme na pečící papír.
  • Necháme ztuhnout a vychladíme.
Pravé pařížské rohlíčky
Pravé pařížské rohlíčky