Tento recept je jednoduchý, ale přitom luxusní a plný chutí! Chobotnice je měkká a šťavnatá, doplněná křupavým toustem a čerstvou zeleninou. Perfektní na lehký oběd nebo večeři.
Počet porcí 2
Doba přípravy je 30 minut
Suroviny na tousty se zeleninovým salátem a chobotnicí
- 1 menší chobotnice zhruba 300 g (předvařená)
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 stroužky česneku
- ½ lžičky uzené papriky
- 1 špetka chilli
- Šťáva z půlky citrónu
- Sůl podle potřeby
- Pepř podle potřeby
Zeleninový salát
- ½ hlávky ledového salátu
- 1 ks paprika
- 1 kousek bílé ředkve
- 1 hrst špenátových listů
- Sůl podle potřeby
- Pepř podle potřeby
- Citrónová šťáva podle chuti
- 2 lžíce sezamového oleje
Tousty
- 4 ks toustového chleba
- 1 stroužek česneku na potření
Postup přípravy
- Předvařenou chobotnici nakrájíme na menší kousky.
- V misce smícháme olej, prolisovaný česnek, uzenou papriku, chilli, sůl, pepř, citrónovou šťávu a promícháme.
- Chobotnici vložíme do marinády a necháme aspoň 10 minut odležet.
- Mezitím připravíme zeleninový salát.
- Všechnu zeleninu očistíme, nakrájíme nebo natrháme.
- Vložíme do misky, přidáme sůl, pepř, citrónovou šťávu a sezamový olej.
- Připravíme tousty.
- Chleba opečeme na sucho na pánvi a potřeme česnekem.
- Rozehřejeme pánev a opečeme chobotnici. Opékáme zhruba 5 minut.
- Na talíř položíme opečené tousty, navrstvíme zeleninový salát a opečenou chobotnici.
- Kdo má rád, může zakápnout chilli olejem.