Chilli Con Carne s hovězím masem


Chilli Con Carne je pikantní pokrm s fazolemi, mletým masem a chilli. Chutná nejlépe s rýží, ale můžete si k němu udělat i tortily.

Suroviny

  • 400-500g mletého hovězího masa
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • koření – červená paprika, chilli, skořice (od každého asi 1 lžička)
  • 400g rajčata v plechovce
  • 400g červené fazole
  • 1 malá plechovka kukuřice
  • sůl
  • majoránka
  • 1-2 kostičky hořké čokolády
  • olivový olej
  • 1 lžíce cukru

Postup přípravy

V hlubší pánvi rozpálíme olej a přidáme cibuli. Asi 3 minuty smažíme, přidáme nakrájený česnek. 1 minutu osmahneme, přidáme červ. papriku koření asi 1 lžičku.

TIP: Zapečená tortila s hovězím masem a sýrem

Po minutě přidáme hovězí mleté. Smažíme asi 5 minut. Nakonec přidáme lžičku skořice a mleté chilli.

Opékáme asi 2 minuty a přidáme rajčata, osolíme, přidáme majoránku a trochu cukru.

TIP: Domácí kuřecí gyros v tortile s opečenými bramborami

Necháme pod pokličkou podusit asi 20 minut a kontrolujeme, zda se nám nepřipálilo maso, ale většinou právě rajčata pustí dost šťávy, maximálně přidáme trochu vody.

Po 20 minutách přidáme zcedené červené fazole a dalších 10 minut povaříme. Ochutnáme. Přidáme čokoládu.

Vypneme a necháme alespoň 10 minut odpočívat.

Příloha:

Rýže

Tortila – opražená do křupava (trouba 2-5 minut)

Chilli Con Carne s hovězím masem, rýže, tortily
Chilli Con Carne s hovězím masem, rýže, tortily

Chutnalo nám: