Chleba obalený ve vajíčku je vhodná rychlá večeře, když se vám nechce vymýšlet nic složitějšího. Tento recept zvládne každý.
Suroviny
- 4 větší krajíce chleba (pro 2 osoby)
- 4 vejce
- 1 cibule
- slunečnicový olej
- kečup / hořčice
Postup přípravy
Nakrájíme cibuli na plátky. Na pánvi rozehřejeme olej, rozmícháme vejce v talíři, kde následně obalíme chléb a ten na pánvi opečeme z obou stran, jako když děláte řízky. Připravíme si talíř s ubrouskem, aby olej stihl z hotového obaleného chleba odkapat. Poté na něj dáme kečup či hořčici a nahoru cibulku. Ať vám chutná 🙂
Jak vylepšit chleba ve vajíčku
Je možné si jej udělat zapečený v troubě na plech, tam to může být klidně bez oleje, případně klasický recept na „topinky“ lze vylepšit šunkou a sýrem. A někomu chutná spíše toustový chléb, takže můžete vyzkoušet i tento.
Další rychlá a levná jídla:
- Knedlíky s vajíčkem
- Domácí křupavé škvarkové placky
- Sójové (vegetariánské) karbanátky
- Francouzské brambory se zeleninou